Sub coordonarea Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), a 24-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie desfășurată la Piatra Neamţ, a adus două medalii de aur, patru medalii de argint şi o medalie de bronz lotulului olimpic al României.

Echipa României a cucerit 7 medalii la a XXIV-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie, găzduită de România, în perioada 18-26 octombrie, la Piatra Neamț, în coordonare cu Ministerul Educației Naționale. Astfel, elevii români au obținut două medalii de aur, patru medalii de argint și o medalie de bronz.

Potrivit MEN, peste 120 de participanți din 21 de țări au concurat, în funcție de vârstă, la două categorii: juniori și seniori. Lotul României a fost reprezentat de trei elevi juniori și patru elevi seniori.

Olimpiada Internaţională de Astronomie, ediția cu numărul 24, a întors sâmbătă, 26 octombrie, ultima filă a unui povești minunate, scrisă și trăită la Piatra-Neamț.

La această ediție au participat 240 de elevi și profesori din 21 de țări: profesori din învățământul universitar, profesori evaluatori, membrii ai Comisiei Centrale de Evaluare, elevi, profesori, directori din județul Neamț.

Președintele Consiliului de Coordonare a Olimpiadei Internaționale de Astronomie a fost academicianul rus Mikail Gavrilov, cel care a propus România ca țară gazdă.

Echipa României coordonată de prof. prof. Stoian Lucian, Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare și prof. Oniciuc Grigoruță, Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț, a repurtat un succes de excepție, obținând două medalii de aur, patru medalii de argint și o medalie de bronz.

Cu medalii de aur au fost recompensați Ardeleanu George-Cristian (Liceul Internațional de Informatică București) și Hărăbor Daria-Teodora (Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Galați). Ambii elevi au participat la secțiunea seniori.

Medaliile de argint au revenit următorilor elevi: Grosu Teodor-Ionuț (Colegiul Național Gheorghe Vrânceanu, Bacău), Sîrghi Dragoș-Andrei (Colegiul Național „Ștefan Cel Mare”, Suceava), Țiripa Adrian-Marian (Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, Brăila), care a obţinut și o diplomă specială pentru cel mai bun rezultat la proba observațională – secțiunea juniori, respectiv Tuș Traian-Rareș (Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Baia Mare) – secțiunea seniori.

Flavia-Cristina Pascal – secțiunea seniori (Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț)și-a adjudecat medalia de bronz.

Sunt mulțumită de mine, însă simt că puteam mai mult. Probele au fost destul de grele.”, a precizat Flavia Pascal la finalul unui concurs încărcat și plin de emoții.

https://www.edu.ro/echipa-rom%C3%A2niei-cucerit-7-medalii-la-olimpiada-interna%C5%A3ional%C4%83-de-astronomie-2019

https://www.rfi.ro/social-115488-elevi-romani-laureati-la-olimpiada-internationala-de-astronomie

https://www.puterea.ro/educatie/sapte-medalii-pentru-lotul-romaniei-la-olimpiada-internationala-de-astronomie-185831.html

https://www.ziarpiatraneamt.ro/foto-video-olimpiada-internationala-de-astronomie-2019-succes-de-exceptie-pentru-echipa-romaniei?fbclid=IwAR1B62pwxVzodXlvIQCwXP9Jfudb4iYi-cm3s-6WPLB2g_H_mjSkAdqegvg

Articolul precedent25 DE PREMII PENTRU 25 DE ANI DE EXCELENȚĂ ÎN EDUCAȚIE ÎN ȘCOLILE LUMINA INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT
Articolul următorLİCEUL INTERNAȚİONAL DE INFORMATİCĂ DİN BUCUREȘTİ, CLASAT PE PRİMUL LOC ÎN SECTORUL 3