OLIMPIADA INTERNAŢIONALĂ DE ASTRONOMIE 2019: SUCCES DE EXCEPȚIE PENTRU ECHIPA ROMÂNIEI

0
120
Sub coordonarea Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), a 24-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie desfășurată la Piatra Neamţ, a adus două medalii de aur, patru medalii de argint şi o medalie de bronz lotulului olimpic al României.

Echipa României a cucerit 7 medalii la a XXIV-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie, găzduită de România, în perioada 18-26 octombrie, la Piatra Neamț, în coordonare cu Ministerul Educației Naționale. Astfel, elevii români au obținut două medalii de aur, patru medalii de argint și o medalie de bronz.

Potrivit MEN, peste 120 de participanți din 21 de țări au concurat, în funcție de vârstă, la două categorii: juniori și seniori. Lotul României a fost reprezentat de trei elevi juniori și patru elevi seniori.

Olimpiada Internaţională de Astronomie, ediția cu numărul 24, a întors sâmbătă, 26 octombrie, ultima filă a unui povești minunate, scrisă și trăită la Piatra-Neamț.

La această ediție au participat 240 de elevi și profesori din 21 de țări: profesori din învățământul universitar, profesori evaluatori, membrii ai Comisiei Centrale de Evaluare, elevi, profesori, directori din județul Neamț.

Președintele Consiliului de Coordonare a Olimpiadei Internaționale de Astronomie a fost academicianul rus Mikail Gavrilov, cel care a propus România ca țară gazdă.

Echipa României coordonată de prof. prof. Stoian Lucian, Colegiul Național „Vasile Lucaciu” din Baia Mare și prof. Oniciuc Grigoruță, Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra-Neamț, a repurtat un succes de excepție, obținând două medalii de aur, patru medalii de argint și o medalie de bronz.

Cu medalii de aur au fost recompensați Ardeleanu George-Cristian (Liceul Internațional de Informatică București) și Hărăbor Daria-Teodora (Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Galați). Ambii elevi au participat la secțiunea seniori.

Medaliile de argint au revenit următorilor elevi: Grosu Teodor-Ionuț (Colegiul Național Gheorghe Vrânceanu, Bacău), Sîrghi Dragoș-Andrei (Colegiul Național „Ștefan Cel Mare”, Suceava), Țiripa Adrian-Marian (Liceul Teoretic „Nicolae Iorga”, Brăila), care a obţinut și o diplomă specială pentru cel mai bun rezultat la proba observațională – secțiunea juniori, respectiv Tuș Traian-Rareș (Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, Baia Mare) – secțiunea seniori.

Flavia-Cristina Pascal – secțiunea seniori (Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra-Neamț)și-a adjudecat medalia de bronz.

Sunt mulțumită de mine, însă simt că puteam mai mult. Probele au fost destul de grele.”, a precizat Flavia Pascal la finalul unui concurs încărcat și plin de emoții.

https://www.edu.ro/echipa-rom%C3%A2niei-cucerit-7-medalii-la-olimpiada-interna%C5%A3ional%C4%83-de-astronomie-2019

https://www.rfi.ro/social-115488-elevi-romani-laureati-la-olimpiada-internationala-de-astronomie

https://www.puterea.ro/educatie/sapte-medalii-pentru-lotul-romaniei-la-olimpiada-internationala-de-astronomie-185831.html

https://www.ziarpiatraneamt.ro/foto-video-olimpiada-internationala-de-astronomie-2019-succes-de-exceptie-pentru-echipa-romaniei?fbclid=IwAR1B62pwxVzodXlvIQCwXP9Jfudb4iYi-cm3s-6WPLB2g_H_mjSkAdqegvg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.