Ambasada SUA i-a felicitate pe elevii români câștigători la competiția organizată de NASA

0
300

Eva, elevă la Spectrum Ploiești a proiectat o mână robotică ce poate reproduce mişcările mâinii umane. Proiectul ei se adresează pacienţilor care au suferit un accident vascular cerebral.

Copiii sunt viitorul, iar ideile lor sunt strâns legate, în mare parte, de tehnologie. Competiția Firstep organizată de Fundația Lumina reprezintă un pas spre viitor, pe care copiii sunt încurajați să-l facă. Soluțiile igenioase găsite de elevii noștri sunt garanția că România poate spera că viitorul sună bine. Iar numeroasele exemple ne lasă fără cuvinte.

Dintr-o nevoie personală şi-a gândit şi Alexandra de la Spectrum București proiectul. Ea a programat un mecanism care udă automat plantele când umiditatea din sol scade la 30%. Andrei, de la ICHB, visează ca o aplicaţie disponibilă pe telefon să te ajute să găseşti uşor un loc de parcare în oraş.

Toate aceste idei sunt dovada că România își poate „programa” viitorul. Firstep 2019 a fost o nouă competiție de succes marca Lumina Instituții de Învățământ, cu peste 250 de proiecte interesante, prin care copiii pregătesc un viitor mai bun.

La ediția din acest an, elevii de liceu de la ICHB s-au întors cu 6 medalii de aur, 8 de argint și 11 de bronz. Cei de la gimnaziu au câștigat și ei 8 medalii de aur, 5 medalii de argint si 6 medalii de bronz. De asemenea, la ediția din acest an, elevii de la ICHB-Colentina au câștigat 10 medalii de aur, 14 medalii de argint și 5 medalii de bronz.

Colegii lor de la ICHC au obținut și ei 11 premii și medalii, dintre care 6 medalii de aur, 2 de argint și 3 de bronz.

3 medalii de aur, 7 de argint și 17 de bronz au câștigat și elevii de la Spectrum Constanța. Însoțiți la București și de inspectorul școalar adjunct al județului Iași, Mihaela Mariana Țura, elevii de la Spectrum Iași s-au întors acasă cu 7 medalii de aur, 11 de argint și 17 de bronz. De asemenea, colegii lor de la Spectrum București Colentina au câștigat și ei 4 medalii de aur, 4 de argint și una de bronz.

Felicitări tuturor celor careau participat la competiție! Felicitări câștigătorilor! Felicitări profesorilor!  

Multe mulțumiri membrilor juriului și oaspeților care ne-au onorat astăzi cu prezența lor la acest eveniment.

Toți participanții la competiția Firstep merită felicitați și susținuți în continuare pentru că ei, prin creativitatea lor, pot schimba în bine lumea în care trăim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.