Copiii sunt minunați

0
181

,,Am pornit pe un drum nou fiecare dintre noi, atât copii, cât și adulți. În toată această mare de știri, vești, noutăți am simțit că este bine să ne păstrăm echidistanța, să ne concentrăm pe aspectele pozitive din viața noastră, chiar dacă uneori sunt ascunse privirii, ele totuși există.
Am avut timp de reflecții, de conștientizări, constatări, consternări și bucurii în aceste săptămâni de lucru online atât noi, cât și copiii noștri. Ce își doresc ei? Își doresc lucruri simple: să fie alături de familie, să aibă activități împreună, să râdă, să se joace, să facă mișcare, să creeze și au descoperit o mulțime de beneficii ale statului acasă, cum ar fi timpul de calitate petrecut cu cei dragi, hobby-uri de care nu se ocupau înainte, unii învață să gătească, să devină mai organizați, alții au învățat să cânte la un instrument, să facă mișcare într-un spațiu mic, unii au devenit traineri pentru alți colegi, alții și-au descoperit gândurile, emoțiile și au învățat să vorbească despre ele, au reușit să se observe, să se bucure de calitățile lor, să fie recunoscători.

Copiii aceștia sunt minunați, pot fi atenți, responsabili, își fac griji pentru cei dragi, dar nu uită să trăiască fiecare clipă, nu uită că au la ce să se întoarcă și vor ca lumea asta să fie mai bună. Sunt preocupați de natură și impactul nostru asupra ei, de libertatea de mișcare, de exprimare.

Putem să ne gândim ca ei la ceea ce e bun, frumos și merită trăit, putem să desenăm în sufletul nostru un copac al recunoștinței sau cuvinte care merită simțite și putem să ne uităm în ochii lor, unii la alții, adulți, copii, tineri, bătrâni, să ne bucurăm de noi, să schimbăm perspectiva din care privim existența noastră acum.,,

 (Dalina Costin – profesor Dezvoltare personală la ICHB)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.