​Elevii români au obținut 6 medalii la Olimpiada Internațională de Matematică (OIM), care a avut loc între 10 și 22 iulie la Bath, Marea Britanie. Dintre medaliile obținute, o medalie este de aur, două sunt de argint și trei de bronz. Edis Memiș de la Liceul Internațional de Informatică Constanța a fost medaliat cu aur. 

Medaliile de argint au fost obținute de Sergiu-Ionuț Novac, de la Liceul Teoretic „Coriolan Brediceanu” Lugoj, județul Timiș și Sebastian-Mihai Șimon de la Liceul Internațional de Informatică București. 

Medaliile de bronz au fost obținute de Tudor-Darius Cardaș, de la Colegiul Național „A.T. Laurian” Botoșani, Andrei-Theodore Mărginean și Nguyen Tran-Bach, ambii de la Liceul Internațional de Informatică București. 

Delegația României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București (Leader) și însoțită de conf. univ. dr. Mihai Chiș de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universitații de Vest din Timișoara (Deputy Leader), prof. univ. dr. Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România (Observator și membru al Consiliului de Conducere al Olimpiadei Internaționale de Matematică), Lucian Țurea, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, (Observator). 

Cea de a 60-a Olimpiadă Internațională de Matematică pentru elevi de liceu s-a desfășurat în perioada 10-22 iulie 2019, la Bath, Marea Britanie. Anul acesta s-au înscris în competiție 621 elevi din 112 țări.

Articolul precedentMândri de elevii noștri de la ICHB care s au întors acasă încărcați de medalii de la Olimpiada internațională de fizică.
Articolul următorELEVII ROMÂNI AU OBȚINUT O MEDALIE DE AUR ȘI TREI DE ARGINT LA OLIMPIADA INTERNAȚIONALĂ DE CHIMIE