Elevii de la ICHB au  avut onoarea să-l aibă ca invitat pe Cristian Presură, fizician, inventator, autor și cercetător român. Rezultatele sale s-au concretizat în lucrări publicate în reviste de specialitate: Physical Review B, Physical Review Letters și Science. În prezent este cercetător la compania Philips, Olanda. S-a specializat în domeniul senzorilor medicali si împreună cu echipa sa, a inventat și introdus pe piață primul ceas capabil să măsoare pulsul sportivilor numai pe baza senzorilor optici.

A publicat mai multe zeci de lucrări și brevete de invenție. Cristian Presură are o activitate intensă de popularizare a științei în limba română, scriind articole pentru ziare și reviste.

„Fizica este o cale de a te descoperi pe tine însuți. Rămâne pentru mine acea carte mare și foarte frumoasă a lumii în care trăim. Fizicianul este ocupat să găsească ce se întâmplă în îndepărtările spațiului cosmic, în același timp ce se găsește în lumea înconjurătoare.
Fizica m-a învățat să fiu întotdeauna critic. Am intrat în acest domeniu crezând că voi descoperi ce este realitatea. Fizica însă te învață o lecție dură, pentru că, de fapt, tu nu știi ce este realitatea.”

Mulțumim mult pentru prezență și îl așteptăm și altă dată cu mare drag!

Articolul precedentProfesorul trăsnit a ajuns la Spectrum Colentina
Articolul următorPremii importante la pian