Infomatrix 2019: Campionii IT din 40 de țări au făcut spectacol la București

0
270

Hovercraft-ul care se deplasează și pe apă și pe uscat, Alpha Trash – containerul de gunoi care poate nu numai să gestioneze gunoiul în mod eficient prin sortarea acestuia imediat după ce a fost aruncat, ci poate servi și ca o modalitate de a colecta date importante despre consumul de produse sau imprimanta 3D bipolară, mai ieftină, mai rapidă și cu o rezoluție mai bună, sunt doar câteva dintre proiectele care au putut fi văzute anul acesta la INFOMATRIX 2019 –competiția de proiecte IT destinată elevilor din întreaga lume.

Evenimentul, organizat de Fundația Lumina Instituții de Învățământ, a avut loc pe 21 și 22 aprilie 2019, începând cu ora 11.00, la International School of Bucharest.
La a XVII-a ediție a competiției au venit la București peste 700 de elevi din circa 40 de țări de pe toate continentele și au prezentat în fața juriilor alcătuite din specialiști din țară și din străinătate peste 400 de proiecte care au concurat la una dintre următoarele categorii: Computer Art, Hardware Control, Programming, Short Movie, Robotics și Maze. De asemenea, pentru al doilea an consecutiv a avut loc și o cursă de drone ghidate de elevi. Participanții la INFOMATRIX 2019 pregătesc deja tehnologia viitorului, iar proiectele pe care le-au adus la concursul de la București ne demonstrează din plin acest lucru.

Câștigătorii au fost recompensați cu diverse premii (tablete, telefoane inteligente, etc) oferite de sponsorii competiției.

Sponsorii ediției din acest an au fost: iStyle, EduSoft, Star Storage, IBM, PharmaLink, și StarTech Team. Aceste companii au oferit atât premii cât și specialiști pentru juriile care vor evalua proiectele din cadrul competiției.

INFOMATRIX este o competiţie internațională organizată anual în România, începând cu anul 2003. Competiția oferă șansa celor mai buni studenţi din domeniul IT din întreaga lume să se cunoască şi să facă schimb de idei prin prezentarea de proiecte IT&C.
Partenerii internaționali ai INFOMATRIX sunt: PBOSEPO – Bosnia and Herzegovina, E(x)plory – Poland, NENC – Ukraine, Seaward Woo College – Hong Kong, Solacyt – Mexico, ATAST – Tunisia, HIBS – Vietnam, ISPO – Indonesia
Obiectivul concursului este să îi încurajeze pe tineri să își folosească imaginația, pasiunea și creativitatea, pentru a realiza inovații tehnologice care ar putea aduce o schimbare pozitivă în societate.

  • La competiția din acest an, elevii de la ICHB au obținut urmatoarele premii la categoriile:
  • PROGRAMMING – o medalie de aur și una de argint
  • HARDWARE CONTROLLER- o medalie de aur
  • LEGO LINE – două medalii de aur și o mențiune
  • LINE FOLLOWER – o medalie de argint și una de bronz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.