Olimpiada Internațională de Chimie 2019, organizată în Rusia: România a obținut 3 medalii de aur, 2 de argint și un bronz

0
242

Trei dintre cele șase medalii câștigate de România la Olimpiada internațională de chimie sunt ale elevilor noștri performanți de la ICHB. Felicitări întregii echipe a României! Performanță lor merită tot respectul nostru!

Olimpiada Internațională de Chimie 2019 care s-a desfășurat în Rusia s-a terminat cu “un scor” de top pentru elevii români. Olimpicii la Chimie din România au obținut trei medalii de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz la Olimpiada D.I. Mendeleev, a anunțat profesorul coordonator al lotului român, Daniela Bogdan. La competiția desfășurată în Sankt-Petersburg au luat parte 152 de elevi din 28 de țări.

Olimpiada Internațională de Chimie Mendeleev 2019 s-a desfășurat în perioada 21 – 27 aprilie 2019 în Sankt-Petersburg, Rusia. Olimpiada s-a aflat la a 53-a ediție și a reunit 152 de elevi din 28 de țări. Trei dintre cei șase olimpici la chimie provin de la Liceul Internațional de Informatică din București și câte unul de la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare, Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad și Colegiul Național Iași.

Medaliile de aur la Olimpiada Internațională de Chimie D.I. Mendeleev 2019:
  • Ana Florescu Ciobotaru – elevă la Liceul Internațional de Informatică din București. Anul trecut, a obținut aur la Chimie în cadrul Olimpiadei internaţionale de matematică, fizică, chimie şi informatică din Siberia, potrivit Digi 24.

Mircea Raul Bodrogean – elev la Liceul Internațional de Informatică din București


Emeric Claudiu Ardelean – elev la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare


Medaliile de argint:

Tudor Lile – elev la Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad


Teodora Stan – elevă la Liceul Internațional de Informatică din BucureștiMedalia de bronz:

Sandra Saade – elevă la Colegiul Național IașiLotul internațional de chimie al României a fost coordonat de profesoarele Daniela Bogdan și Mihaela Matache.

Lotul Romaniei medaliat la Olimpiada Internationala de Chimie Mendeleev 2019 / Foto: Daniela Bogdan
Medaliile de aur, la Olimpiada Internațională de Chimie Mendeleev 2019:
Țările care au participat la Olimpiada Internațională de Chimie Mendeleev 2019:

Armenia, Arabia Saudită, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Bulgaria, Cehia, China, Croația, Estonia, Iran, Israel, Kazakhstan, Kârgâzstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, România, Rusia, Siria, Slovacia, Tadjikistan, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Ungaria, Uzbekistan.

Organizatorii Olimpiadei au fost Departamentul de Chimie de la Universitatea de Stat din Moscova, Institutul de Chimie de la Universitatea de Stat din Sankt Petersburg, Andrei Melnichenko Foundation și compania Eurochem, potrivit informațiilor publicate pe pagina de Facebook a competiției internaționale.

https://www.facebook.com/lumina.schools/posts/1514800245320557

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.