Un Crăciun mai bun pentru copiii mai puțin norocoși

0
440

Ca în fiecare an, elevii din Școlile Lumina s-au mobilizat exemplar în campaniile de donații organizate cu ocazia Crăciunului.

Sub îndrumarea domnului director pentru activități, dl Mehmet Buyukcombak și alături de Asociația Țara Tinerilor Uniți, elevii ICHB au dăruit hăinuțe copiilor nevoiași din județul Galați.

De asemenea, minunații elevi olimpici ai clasei 9G de la ICHB , coordonați de profesorul Flavian Georgescu, au ajutat cu  bucurie șapte copii dintr-o familie care locuiește într-un sat în apropiere de Neptun… bucuria de a dărui, sentimente copleșitoare!

O parte din cadourile pregătite de elevii de la Spectrum Colentina au fost împărțite familiilor din satul Sinești. Restul darurilor au ajuns și la familiile din satul Lilieci.

100 de lucrări de pictură și grafică realizate de către elevii Școlii Internaționale Spectrum Iași au făcut parte integrantă din evenimentul caritabil „FII BUCURIE DE CRĂCIUN”. Lucrările copiilor au fost vândute, iar banii au adus bucurie altor copii.

Așa cum încercăm în cadrul fiecărei campanii umanitare, și anul acesta am dorit să implicăm câți mai mulți copii, de la prima activitate de strângere de fonduri pâna la împărțirea cadourilor. Credem cu tărie că este foarte important să îi conștientizăm pe elevi de situația oamenilor defavorizați din țara noastră, cu speranța ca, sprijiniți de părinți și profesori să contribuie la o lume mai bună.

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă din acest an, elevii de la ICHB au pregătit 400 de pachete care s-au împărțit elevilor și familiilor nevoiașe din Comuna Glina, Județul Ilfov.

De asemenea, elevii ICHC, alături de părinții și profesorii lor, și-au unit forțele alături de ASOCIAȚIA ÎMPREUNĂ PENTRU VIITOR CONSTANȚA pentru a împărtăși magia sărbătorilor de iarnă, dăruind pachete celor 30 de familii din satul Pantelimon. În luna decembrie, elevii și profesorii ICHC în parteneriat cu Centrul de azil Arka, au strâns 140 pachete pentru a dărui o bucurie și oferi zâmbete celor care așteaptă să fie vizitați.

O clasă de inimi mari în trupuri mici și iubitoare , de la Spectrum Constanța, a jucat rolul lui Moș Crăciun pentru copiii mai puțin norocoși din Amzacea. De acești copii se îngrijește cu mare dragoste părintele Dădârlad, care îi hrănește cum poate domnia sa de bine. Elevii clasei a II-a A , de la Spectrum Constanța, ajutați de părinți, au pregătit daruri pentru fiecare copil și au încărcat mașinile cu alimente necesare pregătirii hranei acestor copii.

Pușculița Zâmbetelor, ultima acțiune caritabilă din seria campaniilor umanitare de iarnă desfășurate de elevii de la Spectrum Cluj, a propus copiilor să strângă în pușculițele de acasă, respectiv din clasă monede pe care ulterior le-au donat copiilor sărmani. Fiecare bănuț dat cu suflet bun a contribuit la un zâmbet pe fața unui copilaș.

În acest an, elevii, părinții și cadrele didactice de la Școala Gimnazială Internațională SPECTRUM Cluj-Napoca au colaborat cu cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale „Iuliu Hațieganu” Panticeu pentru a aduce zâmbete și bucurie pe chipurile copiilor din Panticeu.

În prag de sărbători, toți copiii îi scriu Moșului pentru a-i vizita și pentru a le aduce minunatele cadouri. Anul acesta spiridușii Moșului, mai exact elevii Școlii Gimnaziale Internaționale SPECTRUM Cluj-Napoca, părinții și cadrele didactice au primit scrisorile copiilor din Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” Panticeu. Aceștia s-au străduit să îndeplinească cu mare grijă toate dorințele celor mici.

În data de 18.12.2019, reprezentanți ai Școlii Gimnaziale Internaționale SPECTRUM Cluj-Napoca au vizitat Școala Gimnazială „Iuliu Hațieganu” Panticeu și au împărțit cadouri la aproximativ 200 de copii.

Atmosfera a fost una plină de curiozitate, bucurie, emoție și empatie.

Seria acțiunilor caritabile a continuat și la ICHB Colentina. De această dată, elevii noștri, însoțiți de profesori au dăruit bucurie și mici ajutoare copiilor nevoiași din comuna Slobozia.
Un gest frumos care a aratat încă o dată că ne pasă! Elevii ICHB împreună cu dl prof. coordonator pentru activități extrascolare, Ahmet Kose, au inițiat și au organizat o acțiune caritabilă în Rm. Sărat. Copiii au dăruit pachete celor nevoiași și, o dată cu acestea, le-au sădit în suflet bucuria și speranța unui Crăciun fericit!

Le mulțumim tuturor pentru implicare: elevi, părinți, cadre didactice, pentru că au adus zâmbete calde și clipe de bucurie în sufletele unor copii cărora li s-a demonstrat că Moș Crăciun există!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.